Over de boerin

Weet wie je groenten teelt!

Lees hier meer achtergrond informatie over de tuinder..

Tuinder Madeleen:

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

" Als dochter van twee leraren in de Nederlandse taal, ben ik niet opgegroeid in de landbouw. Eigenwijs ben ik rond mijn 18e jaar gaan rondreizen in Frankrijk. In deze reis kwam ik, voor het eerst, in aanraking met het verbouwen van voedsel. Dit maakte zo'n indruk op mij dat ik toen ik terugkwam, de beslissing heb genomen om de vier jarige voltijds opleiding aan de Warmonderhof (Biologisch Dynamische Landbouw) te Dronten, te volgen.  

Inmiddels zijn we 12 jaar, en een heleboel groenten, ervaringen, boerderij-bezoeken en conferenties in verschillende landen over heel de wereld verder en is de landbouw niet meer weg te denken uit mijn leven.

Goed en wel afgestudeerd in de tuinbouw-richting ben ik met een omzeiling in 2011 een seizoen gaan werken op een zeilboot in de Nederlandse vaar-wateren. Een mooi uitstapje, maar de landbouw begon me weer te roepen.

Dit keer riep het me naar de oostkant van Noord-Amerika toe. Alwaar ik heb gewerkt op een van de eerste en grootste CSA-bedrijven van de VS (1100 families per week een groentepakket, van puur eigen teelt), om daarna een New-Yorkse winter door te brengen en werken op een biologische tuinderij gespecialiseerd in het (ongestookt) telen van gewassen in gemiddeld -15*C.   

De reis ging door naar Canada, waar ik twee seizoenen lang een kleinschalige biologische gecertificeerde tuinderij heb gerund op een klein eiland (21km2) ergens tussen Vancouver en Vancouver Island in, aan de andere kant van de wereld.   

Inmiddels ben ik weer een tijdje terug in het land waar de beste boeren vandaan komen en waar ik alles heb geleerd: Nederland.
Na twee jaar hier gewerkt te hebben op een 9 ha Biologische Dynamische tuinderij bij Apeldoorn in de buurt, ben ik erg gedreven om dit
seizoen op boerderij Stadszicht met de Warmoezerij te kunnen beginnen en vol enthousiasme lekkere en gezonde groenten voor de Zwollenaren te mogen telen! "